BIOLOGISCHE BESTRIJDING

Aaltjes tegen engerlingen (meikever,junikever ,rozenkever)

Aaltjes tegen engerlingen (meikever,junikever ,rozenkever)

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

€ 29,08

In voorraad

Artikelnummer: CREA 1/6003

Aaltjes tegen engerlingen kopen


Engerlingen zijn de larven van de meikever , junikever en rozenkever.


Bescherming van moestuinen, grasperken en potplanten.De aaltjes of nematoden zijn microscopisch kleine, voor het blote oog onzichtbare wormpjes. De behandeling met aaltjes maakt het mogelijk de wortels van planten te beschermen en biedt een doeltreffende biologische bestrijding van de larve van de Otiorhynchus en van de meikever.


Beschrijving

Details

Werking

De aaltjes tegen engerlingen (die met de larven van de otiorhynchus of van de meikever overeenstemmen) zijn microscopisch kleine wormpjes die de engerlingen parasiteren. De behandeling tegen engerlingen met aaltjes (ook nematoden genoemd) maakt het mogelijk, volgende planten te beschermen:
. rhododendrons, azalea’s, camelia’s,
. potplanten: fuchsia’s, primula’s
. aardbeiplanten,
. naaldbomen...
De nematoden bieden een doeltreffende biologische bestrijding van deze erg vraatzuchtige larven die schade veroorzaken aan de ondergrondse delen van de planten.

De meikever staat bekend als een belangrijk plaaginsect omdat de larven schade kunnen toebrengen aan door de mens geteelde gewassen. De larven eten wortels van planten en kunnen een verwoestende uitwerking hebben op moestuinen en gazons.


Een engerling heeft een karakteristiek uiterlijk; een duidelijk 'C'- vormig gekromd rupsachtig lichaam met een zakvormig verdikt achterlijf. De meeste soorten hebben een harde oranjebruine kop en de kleur van het lijf is geelwit. Aan de zijkanten zitten ademopeningen. De larve verblijft een of meerdere jaren in de grond alvorens zich te verpoppen . Het aantal jaren van larveontwikkeling is afhankelijk van de soort maar kan ook te maken hebben met het klimaat. 
Engerlingen vreten aan de ondergrondse delen van de grasplant. In de periode tussen juli en september kan de vraatschade zulke vormen aannemen dat hele delen van het gazon afsterven. Ook andere gewassen kunnen doodgaan ten gevolge van de schade die aan de wortels worden toegebracht. 

 

Bescherming

Groenten in de moestuin, grasperken, potplanten…


Uitzetten

De behandeling met nematoden kan met een curatieve of preventieve werking gebeuren zodra de schadelijke insecten tevoorschijn komen en de temperatuur 10 tot 12°C bereikt.


Verpakking

Fijn poeder , op te lossen in water . Verpakt in zakjes.


Gebruik

Door eenvoudige besproeiing. De aarde die men wenst te behandelen bevochtigen. Het poeder in een gieter doen, water toevoegen en goed vermengen. De grond besproeien. De behandeling is doeltreffend gedurende meerdere weken.


Behandelings-periode

 

Groen: optimale behandelingsperiode.
Oranje: mogelijke behandelingsperiode.

Otiorhynchus: temperatuur boven 5 °C

J F M A M J J A S O N

Meikevers: temperatuur boven 12°C.

J F M A M J J A S O N

Dosering / Behandelde oppervlakte

  25 miljoen nematoden voor 50 m2.
1 miljoen nematoden voor 10 tot 12 potten.

Levering

 De nematoden worden rechtstreeks van de kweker naar de klant gestuurd. Verzendingen gebeuren enkel op maandag.Deze video toont hoe de nematoden de larven uitschakelen :


Additional

Extra informatie

EAN Nee
Video Nee
Documentatie Nee

Beoordelen

  1. Schrijf de eerste beoordeling van dit product

WRITE YOUR REVIEW

Schrijf uw eigen beoordeling

U plaatst een beoordeling over: Aaltjes tegen engerlingen (meikever,junikever ,rozenkever)

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Prijs
Kwaliteit
Documentatie
Levertijd

This is a static CMS block displayed if category is empty. You can put your own content here.