Chrysopa

Chrysopa

De chrysopa (Chrysoperla carnea)

Hoewel de chrysopa minder bekend is dan het lieveheersbeestje is zij een waardevolle bondgenoot in de tuin. De chrysopa is een nuttig insect dat onontbeerlijk is om uw tuin te beschermen en netjes te houden. Haar werking en doeltreffendheid zijn enorm!

De chrysopa is een belangrijke predator die enorm doeltreffend is om bladluizen en talrijke andere schadelijke insecten uit te roeien: meelachtige schildluizen, thrips, rode spinnen, aardvlooien, larven van coloradokevers, koolwitjes enz...

De ontwikkeling van de gaasvlieg verloopt in 4 fasen :

De eitjes : deze hangen aan een lange draad en worden in het algemeen onder de bladeren in de buurt van de toekomstige prooien gelegd.

De larven : na incubatie worden de larven geboren. In dit stadium zijn ze enorm vraatzuchtig.Met hun lange mondhaken steken ze hun prooien waarvan zij de inhoud opzuigen.Zij ontwikkelen zich in 10 tot 20 dagen en weven inmiddels een witte cocon ( pop) waaruit het volwassen insect zal komen.

Het volwassen insect : is groen van kleur en 10 tot 15 mm lang. Het heeft doorzichtige , generfde vleugels en lange voelsprieten. In dit stadium voed de gaasvlieg zich enkel nog met nectar en pollen.

Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

12 per pagina

2 artikel(en)

Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

12 per pagina

2 artikel(en)