Chrysopa

Chrysopa camea  500 Eitjes

Chrysopa camea 500 Eitjes

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

€ 20,88

In voorraad

Artikelnummer: CREA 1/6060 Eitjes

500 Eitjes van de Chrysopa camea


Bestrijdt de bladluizen , schildluizen , wolluizen , rode spinnen en andere schadelijke insecten


De Chrysopa ( gaasvlieg) is een belangrijke predator die enorm doeltreffend is om bladluizen en talrijke andere schadelijke insecten uit te roeien ; meelachtige schildluizen , thrips , rode spinnen , aardvlooien , larven van coloradokevers , koolwitjes ea...


Ideale bescherming van de groenten in de moestuin , sierstruiken ( laurierstruiken , seringen , rozestruiken ) , fruitbomen ( kersebomen , appelbomen ) , heggen en plantenmassieven.

Beschrijving

Details

Productbeschrijving

 Werking:

 

De chrysopa is een belangrijke predator die enorm doeltreffend is om bladluizen en talrijke andere schadelijke insecten uit te roeien: meelachtige schildluizen, thrips, rode spinnen, aardvlooien, larven van coloradokevers, koolwitjes

Bescherming:

Ideale bescherming van de groenten in de moestuin, sierstruiken (laurierbomen, seringen, rozestruiken,…), fruitbomen (kersebomen, appelbomen,…), heggen, plantenmassieven.

Uitzetten:

De chrysopa worden uitgezet in het ei- of larvenstadium. Ze worden met een curatieve werking gebruikt zodra de koloniën van bladluizen of andere schadelijke insecten tevoorschijn komen.

Verpakking :

In een buisje met 500 eitjes.

.Voordelen:: de eitjes worden geleverd in een strooibuisje en zijn dus heel makkelijk uit te zetten. Ze zijn doeltreffend over een lange periode, gerekend vanaf het insect tot alle larvenstadia.

Nadelen: niet alle eitjes zullen uitkomen. Men moet enkele dagen wachten want de werking begint pas nadat de eitjes in larven veranderen. De eitjes kunnen echter ook reeds voortijdig uitkomen tijdens het transport

Gebruik: De heel praktische verpakking maakt het mogelijk de eitjes uit te strooien kort bij de te behandelen plant . 

Behandelings-periode:

Rode kleur  : aanbevolen periode :  J F M A M J J A S O N D

Dosering / Behandelde oppervlakte: Eitjes: 500 eitjes  per 50 m²

Levering : De eitjes worden rechtstreeks van de kweker naar de klant verzonden. Verzendingen gebeuren enkel op maandag.

Opgelet: Bladluizen gaan meestal gepaard met mieren. De bladluizen zuigen het sap van de planten op en scheiden honingdauw af waarop de mieren verzot zijn.

Zij beschermen derhalve deze kostbare “provisiekamer” door de Chrysopa aan te vallen. Het is bijgevolg aanbevolen, de mieren uit te roeien. Het eenvoudigste middel bestaat erin, lijmbarrières aan te leggen. De lijm wordt gebruikt in de vorm van stroken of wordt met een penseel op de boomstam aangebracht. Op deze wijze biedt hij een doeltreffende en natuurlijke oplossing om invasies van parasieten en meer bepaald van mieren op bomen en struiken te verhinderen.

Belangrijk: De Chrysopa zijn erg gevoelig voor chemische producten die u absoluut dient te vermijden. Voor, tijdens en meerdere weken na het uitzetten op de planten mogen geen fytosanitaire producten gebruikt worden op de planten die men wenst te beschermen

 

Larve van Chrysopa eet bladluis :

 

Additional

Extra informatie

EAN Nee
Video
Documentatie Nee

Beoordelen

  1. Schrijf de eerste beoordeling van dit product

WRITE YOUR REVIEW

Schrijf uw eigen beoordeling

U plaatst een beoordeling over: Chrysopa camea 500 Eitjes

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Kwaliteit
Documentatie
Levertijd
Prijs

This is a static CMS block displayed if category is empty. You can put your own content here.