Leuke ideetjes

GAIA De genezing van de aarde

GAIA De genezing van de aarde

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

€ 19,75

In voorraad

Artikelnummer: AGR 202

Boek van James LovelockDe GAIA theorie . De verwoestende effecten van de overbevolking .


Kan onze aarde dit overleven ?

Beschrijving

Details

Wetenschapper James Lovelock doet in Gaia, de genezing van de Aarde onderzoek naar onze Aarde als een planeet op middelbare leeftijd.

 En net als ieder ander organisme van die leeftijd heeft Gaia soms harde klappen gekregen.

Tot nu toe is ze er altijd weer bovenop gekomen. Maar hoe lang kan Gaia de verwoestende effecten van overbevolking nog aan? Wat is haar prognose? Zal ze het overleven? Zal de mensheid het overleven?

In deze uitgave formuleert James Lovelock opnieuw zijn Gaia-theorie – het idee van de Aarde als levend wezen – die hij eerder heeft ontwikkeld.

Hij draagt nieuw bewijsmateriaal aan uit eigen onderzoek en dat van andere collega’s, wat zijn oorspronkelijke werk ondersteunt.

De uitdagingen waar Gaia mee wordt geconfronteerd, worden onderzocht met dezelfde originaliteit, intellectuele kracht en wetenschappelijke strengheid als die waarmee James Lovelock tot nog toe zoveel lof heeft geoogst. Indrukwekkende illustraties scheppen een beeld dat aan duidelijkheid niets te wensen over laat van de anatomie en fysiologie van Gaia en de ziekten die haar bedreigen.

Dit boek is een must voor iedereen die het welzijn van de Aarde en het leven daarop ter harte gaat.

In de wetenschappelijke wereld heeft het alom erkenning gekregen en het is verplichte literatuur voor milieustudenten.

Recensie:

We leven op de aarde (Gaia), onderdeel van het zonnestelsel. James Lovelock ziet de aarde als een levend organisme dat veel harde klappen te verduren heeft gekregen, o.a. door de verwoestende leefwijze van de mens. Na een voorwoord en inleiding wordt uigelegd wat de aarde is, hoe deze is ontstaan, de ’levensgeschiedenis’, hoe deze er nu voor staat en hoe we anders met het milieu moeten omgaan om calamiteiten te voorkomen.Tot slot een verklarende woordenlijst, register, bibliografie en dankbetuiging.

Het populair-wetenschappelijk boek geeft een verhelderend inzicht in de chemische processen die de aarde hebben doen worden tot wat hij nu is. Dit wordt beschreven vanaf de ontstaansperiode tot heden. Er wordt gewezen op de gevaren die boven ons hoofd hangen als we de aarde nog leefbaar/bestaanbaar willen houden voor ons en ons nageslacht.

Geillustreerd met veel grote en kleinere kleurenillustraties, zowel foto’s als tekeningen.

192 pagina's

Additional

Extra informatie

EAN Nee
Video Nee
Documentatie Nee

Beoordelen

  1. Schrijf de eerste beoordeling van dit product

WRITE YOUR REVIEW

Schrijf uw eigen beoordeling

U plaatst een beoordeling over: GAIA De genezing van de aarde

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Prijs
Kwaliteit
Documentatie
Levertijd

This is a static CMS block displayed if category is empty. You can put your own content here.