Insecten

Hommelnestkast

Hommelnestkast

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

€ 39,42

In voorraad

Artikelnummer: BBN 5 - SW-COC-005535-O - hommelhotel

Hommelnestkast voor wilde hommels


Ondersteun het afnemende aantallen hommels!
Ontwikkeld i.s.m. de Engelse Bumblebee Conservation Trust
Degelijk uitgevoerd in larik-, ceder- en elzenhout
En hé, natuurlijk FSC


 

Beschrijving

Details

Hommelnestkast: ondersteun de hommel, bestuif je planten

Nodig in uw tuin insecten uit voor de bestuiving van uw planten en als natuurlijk evenwicht tegen plagen. Hoe meer hoe beter!

Deze nestkast biedt onderdak voor een hommel. Hommels lokken is niet eenvoudig. Lees hieronder svl de gebruiksaanwijzing door voor u beslist.

Hoogte: 290 mm
Breedte: 350 mm
Diepte: 170 mm
Gewicht: 2,90 kg

Belangrijk

De hommelnestkast is ontworpen om het nestelen van wilde hommels te stimuleren. Het kan veel moeite en tijd in beslag nemen om dit te laten slagen. In het Verenigd Koninkrijk is dit deels te wijten aan de daling van het aantal hommels. In andere Europese landen is de dichtheid van hommels over het algemeen hoger.

De fabrikant heeft de nestkast en techniek ontwikkeld met de hulp van de Engelse Bumble Bee Conservation Trust, feedback van klanten en op basis van andere onderzoeksbronnen. Hommelsoorten zijn al jaren achteruit aan het gaan. Insecticiden, intensieve landbouw en verzorgde tuinen zijn hier de oorzaak van.

Hommels zijn in essentie bestuivers van bloemen, fruit en kruiden en worden ook commercieel gebruikt om opbrengsten te verhogen. Eenvoudige nestplaatsen kunnen worden gemaakt, maar deze hommelnestkast biedt een droge en veilige ruimte voor de hommel en is een fantastisch educatief instrument.

Bouw

Het is zeer belangrijk dat de nesten hommels droog blijven en daarom is deze hommelnestkast opgebouwd uit dik, duurzaam hout (ceder / lariks / els) en gerecycleerd plastic afkomstig uit agrarische bronnen. (Door de oorsprong van de gerecyclede kunststof kan de dakbedekking variëren in kleur). Het overhangende dak kan worden geopend om het ​​interne en verwijderbare kijkvenster te onthullen. Ventilatiegaten zijn voorzien voor een goede luchtstroom.

Aan de achterzijde is een bandje gemaakt om de nestkast vast te maken op een verhoogde locatie (tot 2 meter hoog). De voorgevel is voorzien van een combinatie van wit, geel en blauwe kleuren. Uit onderzoek is gebleken dat dit aantrekkinskracht heeft op de hommelkoningin.

Nestmateriaal

Goede kwaliteit en geschikt nestmateriaal is zeer belangrijk om de slaagkans van de nestkast te verhogen. De hommelnestkast wordt geleverd met speciaal nestmateriaal. Wij adviseren om aan het meegeleverde nestmateriaal wat fijn droog hooi samen met droog pluizig mos toe te voegen en hiermee een ​​nestholte te maken. De nestholte/zak moet ongeveer 50mm weg van de nestkast ingang worden gelegd.

Aantrekken van de hommelkoninigin

1. Zodra de nestkast is voorbereid en op de juiste plaats staat, verder aan de natuur toevertrouwen.
2. Voeg wat fijn nestmateriaal toe van een oud muizen- of spitsmuizennest aan de nestkast - dit maakt de nestkast herkenbaar als mogelijke locatie voor de hommel koningin.
3. Introduceer een hommel koningin. (Zie onderstaande verwijzing).

Aanbevolen om te lezen (Engels): Making Nests for Endangered Species – A Way to Save our Endangered Bumble Bees , by Manfred Intenthron & John Gerard.  Published by IBRA.

Eten / Bestuiving

Het hele seizoen verzamelt een hommel nectar en bestuift zo de haag met haag hazelaars, wilgen en wilde bloemen voordat zij ons helpen met de traditionele tuin bloemen zoals geraniums, rozen, vingerhoedskruid, en de tuin vruchten. Hommels zijn niet agressief en zullen slechts steken wanneer ze zich in extreem gevaar bevinden.

Plaatsing Opties

Optie A: (Grond locatie)

Plaats de kast op de grond,  gedeeltelijk onder een heg, klimop of klimplanten of op een muurtje of een beschutte patio rand. Ideaal in gevlekte zonlicht met de nabijheid van bloemen, groenten en fruit, die zal fungeren als een bron van voedsel (even welke bijen de bestuiving van de voedselbronnen profiteren).
Het is zeer belangrijk voor de opbouw van de bodem of leg een platte steen bij de ingang, zodat een visitekaartje bijenkoningin is in staat om gemakkelijk lopen rechtdoor in de belangrijkste kamer om het nest te onderzoeken.

Optie B: (verhoogde locatie op 1,5 - 2,0 m hoog)

Onderzoek, feedback van klanten en onze ervaring heeft ons geleerd dat hommels vaak zal vacante vogel nestkasten te gebruiken. Bijgevolg is de hommel Nester is ook ontworpen om te worden bevestigd op een hoger niveau - tussen 1,5 en 2,0 meter hoog - met de aparte beugel. In deze stand zijn de Nester kan aantrekken verschillende soorten, waaronder boom hommels.

Optie C: (met gebruik van een grond entree buis)

Een alternatieve optie die kan worden is het gebruik van een begraven buis ingang. Het idee hier is om de bijen te laten denken dat het de ingang gevonden in een natuurlijke ondergrond holte. Om dit te vergemakkelijken, neem een ​​lengte van stijve buis (tuinslang of iets dergelijks), ongeveer 20-25mm binnendiameter en bevestig deze aan de ingang gat. Begraven de resterende lengte van de buis in de bodem en de bodem hoop de ingang gatgebied moet het andere uiteinde van de buis blootgesteld blijven op de grond gelijk met de grond. Sommige kleine gaatjes in het laagste deel van de buis kan helpen voorkomen dat de verzameling van water.

Was Mot - Nachtvlinder soort  

Belangrijk: de grote was mot (Galleria mellonella) kan een probleem zijn in sommige gebieden, met name in de buurt van bijenkasten met honing. Speciale wasmot deur units zijn beschikbaar als een extra optie voor deze kast - neem in dit geval contact met ons op voor de kosten.

Habitats voor wilde dieren (algemeen)

Producten zoals deze hommel nest kast zijn ontworpen voor wilde dieren, maar kunnen hebben tijd nodig om in te regelen op hun omgeving, of niet voldoen aan de onmiddellijke behoeften van een soort. Daarom moeten gebruikers wees geduldig en niet per se verwachten onmiddellijke bezetting.
Wij raden u aan zorgvuldig de meegeleverde instructies met betrekking tot plaatsing gelezen en vind een habitat in een geschikte locatie voor de doelsoorten. Het product kan dan opnieuw worden bezocht 6 - 12 maanden later, of tijdens het juiste seizoen op eventuele tekenen van gebruik te onderzoeken. Als na 24 maanden het product niet is gebruikt, kan het de moeite waard het kiezen van een alternatieve locatie en gezien wat mogelijke wijzigingen of verbeteringen kunnen worden aangebracht in de doelsoort (nabijheid van bloemen, houtstapels, ruwe plekjes op de tuin, enz.) aan te moedigen.
Sinds vele soorten insecten en dieren zijn voortdurend op zoek toevlucht en een veilige broedplaats, kunt u vinden onverwachte soorten gebruik van uw product. Dit moet niet negatief worden beschouwd, maar gezien als deel van de variabiliteit van diverse aard en even spannend!

Additional

Extra informatie

EAN 679505015606
Video Nee
Documentatie Nee

Beoordelen

  1. Schrijf de eerste beoordeling van dit product

WRITE YOUR REVIEW

Schrijf uw eigen beoordeling

U plaatst een beoordeling over: Hommelnestkast

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Kwaliteit
Documentatie
Levertijd
Prijs

This is a static CMS block displayed if category is empty. You can put your own content here.