Lieveheerbeestjes

Adalia bipunctata (Bescherming hoge planten)     20 volwassen insecten

Adalia bipunctata (Bescherming hoge planten) 20 volwassen insecten

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

€ 17,62

In voorraad

Artikelnummer: CREA 1/6050 VL

20 volwassen insecten : Adalia bipunctata


Bestrijdt de bladluizen op hoge planten


Het lieveheersbeestje Adalia bipunctata is een insect van de familie van de kevers (coleoptera). Het heeft 2 stippen op de rode of zwarte vleugels. Dit is een Europees lieveheersbeestje dat tot de twee meest voorkomende soorten in Europa behoort.Het lieveheersbeestje is een nuttig insect dat heel doeltreffend is tegen allerlei soorten van bladluizen. Het beschermt in het bijzonder hoge planten, bomen en struiken vanaf 1,50 m zoals bijv. fruitbomen (appelbomen, kersebomen...), sierbomen (laurierbomen, seringen...), heggen met of zonder bloemen, plantenmassieven.
Beschrijving

Details

Productbeschrijving

 Werking:

Het lieveheersbeestje Adalia bipunctata is een grote predator voor bladluizen (groene en zwarte). Vanaf het larvenstadium kan het reeds 100 bladluizen per dag verslinden.

Bescherming:

Ideale bescherming van hoge planten vanaf 1,50 m: fruitbomen (kersebomen, appelbomen,…), sierbomen (klimrozen, seringen, laurierbomen,…), heggen, plantenmassieven. De eitjes en larven kunnen ook op lage planten worden uitgezet in de buurt van de te beschermen plant.

Uitzetten:

Het lieveheersbeestje wordt enkel gebruikt met een curatieve werking. De lieveheersbeestjes worden uitgezet zodra de bladluiskoloniën tevoorschijn komen.

Verpakking :

Verpakt in pakken van 20 volwassen insecten, geleverd op strookjes. De bodem van de pakjes bevat voeding om het overleven van de insecten tijdens het transport te garanderen.

Voordelen: de volwassen insecten worden op strookjes geleverd en zijn dus heel makkelijk uit te zetten met een penseel op de te behandelen plant. De lieveheerbeestjes hebben een onmiddellijke werking zodra ze op de planten worden uitgezet en zijn onmiddellijk doeltreffend. Goede doeltreffendheid, vooral in zones die moeilijk toegankelijk zijn (hoge takken).

Nadelen: De volwassen insecten kunnen wegvliegen indien er onvoldoende voedsel aanwezig is.

Gebruik:  De lieveheerbeestjes worden voorzichtig met behulp van een penseel afgenomen en onmiddellijk afgezet op de plant die men wenst te beschermen.

Opmerking: het komt vaak voor, dat u een pak krijgt met volwassen insecten dat eitjes bevat (intens geel). Gelieve enkele dagen te wachten! U krijgt op de koop toe nog mooie larven.

Behandelings-periode:

Rode kleur  : aanbevolen periode :  J F M A M J J A S O N D

Dosering / Behandelde oppervlakte: volwassen Lieveheerbeestjes: 10 tot 20  per boom of 1 tot 2 volwassen insecten per bladluizenkolonie.

Levering : de Lieveheerbeestjes worden rechtstreeks van de kweker naar de klant verzonden. Verzendingen gebeuren enkel op maandag.

Opgelet: Bladluizen gaan meestal gepaard met mieren. De bladluizen zuigen het sap van de planten op en scheiden honingdauw af waarop de mieren verzot zijn.

Zij beschermen derhalve deze kostbare “provisiekamer” door de lieveheersbeestjes aan te vallen. Het is bijgevolg aanbevolen, de mieren uit te roeien. Het eenvoudigste middel bestaat erin, lijmbarrières aan te leggen. De lijm wordt gebruikt in de vorm van stroken of wordt met een penseel op de boomstam aangebracht. Op deze wijze biedt hij een doeltreffende en natuurlijke oplossing om invasies van parasieten en meer bepaald van mieren op bomen en struiken te verhinderen.

Belangrijk: De lieveheersbeestjes zijn erg gevoelig voor chemische producten die u absoluut dient te vermijden. Voor, tijdens en meerdere weken na het uitzetten op de planten mogen geen fytosanitaire producten gebruikt worden op de planten die men wenst te beschermen

 

Lieveheersbeestje eet luis :

 

Additional

Extra informatie

EAN Nee
Video Lieveheersbeestje eet bladluis :
Documentatie Nee

Beoordelen

  1. Schrijf de eerste beoordeling van dit product

WRITE YOUR REVIEW

Schrijf uw eigen beoordeling

U plaatst een beoordeling over: Adalia bipunctata (Bescherming hoge planten) 20 volwassen insecten

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Prijs
Kwaliteit
Documentatie
Levertijd

This is a static CMS block displayed if category is empty. You can put your own content here.