Micro-organismen

EM in groentetuin

Effectieve Micro organismen praktisch gebruik in de moestuin

EM Natuurlijk Actief kan je in de tuin gebruiken voor het kweken van eigen groenten en kruiden zonder chemicaliën. Voor gezonde planten kan je verschillende producten gebruiken, die gezamenlijk of afzonderlijk op de bodem of tussen de planten in de tuin aangebracht mogen worden. Neem de oplossing die je het best past:

Voor gezonde groenten kan je verschillende producten gebruiken, die gezamenlijk of afzonderlijk op de bodem of tussen de groenten aangebracht mogen worden.

Foto Groente tuin

Werkwijze:

Je kan de Kleimineralen, het Zeeschelpenkalk, de Bokashi en/of de Mest Best en de EM-keramiekpoeder bovenop de grond aanbrengen voordat het gaat regen en mogelijks lichtjes inwerken in de bodem. Bij het planten en/of zaaien van groenten breng je de Bokashi veertien dagen vooraf in de bodem. Tijdens het groeiseizoen is het goed de producten tussen de rijen groenten lichtjes in te werken. EM-Actief moet je met 1 op 100 liter water verdunnen en sproeien of begieten liefst bij regen of regenachtig weer. Je kan de aanbevolen hoeveelheid verdelen en in meerdere keren gebruiken.

 

Advies:

Advies:  

 

10 kg

Kleimineralen

per jaar

per 100 m²

10 kg

Zeeschelpenkalk

per jaar

per 100 m²

50 kg

Bokashi

 

per jaar

per 100 m²

40 liter

Mest-Best

per jaar

per 100 m²

0,5 kg

EM-Keramiek poeder

per jaar

per 100 m²

1-2 liter

EM-A

 

per jaar

per 100 m²

(indien mogelijk licht inharken)

 

EM-Actief verdunnen met 1 op 100 liter water en aangieten of vernevelen in 1 of meerdere malen per groeiseizoen op de planten en of bodem